BİZ KİMİZ?

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Olarak Buradayız! 

Türkiye’nin girişimci, daima yenilik peşinde, analitik düşünebilen; bilgiye ulaşmayı, paylaşmayı, kullanmayı iyi bilen, değer üreten üniversitesine ve bölümüne hoş geldiniz. 2014 yılında Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne bağlı olarak açılan bir bölüm olan Yönetim Bilişim Sistemleri, dört yıllık bir lisans programıdır. Ayrıca isteğe bağlı olarak iki dönem boyunca İngilizce dili hazırlık eğitimi verilmektedir. Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, Türkiye’nin bu lisans programını veren 13.  üniversitesidir. Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) işletme bilimi ve bilişim teknolojilerinin birbirileriyle senkronize bir şekilde çalışmasını sağlayan akademik bir birimdir. 

Çağımızın getirisi olan teknolojik gelişmeler, hayatımızın her alanını kaplayıp, toplumun ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamaktadır. Dolayısıyla Yönetim Bilişim Sistemleri, içinde bulunduğumuz bilgi çağına uyum sağlamak için önemli bir araçtır. YBS, alanlarında uzman, güçlü akademik kadrosuyla ve öğrencilere sunduğu teknolojik donanım imkânları ile başarılı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

Neden Yönetim Bilişim Sistemleri? 

Teknolojinin her birimizin ceplerine kadar sızdığı bir yaşam alanında, bilişim teknolojilerinin kullanılmadığı bir kurumun hayatta kalması pek de mümkün değildir. Bu sebepten ötürü kurumların, bilişim sistemlerini kendi bünyelerine entegre etmeleri zorunluluk haline gelmiştir. İş dünyasında, bilişim ve teknoloji altyapıları yeni yeni gelişmektedir, dolayısıyla piyasada ciddi bir eleman açığı oluşmaktadır. Eğer bu bölüme ilginiz var fakat gelecek kaygınız mevcut ise dert etmeyin, doğru yerdesiniz.

Nasıl Bireyler Yetiştirmeyi Hedefliyoruz? 

• Verilen eğitimlerle yetinmeyip, sürekli olarak kendini geliştirmeye ve yeniliklere açık olan,
• Piyasanın ihtiyaçlarına ve sektörün eksiklerine göre kendini tamamlayan ve yönlendiren,
• Yaptığı işi zevkle gerçekleştiren uzman ve girişimci,
• Ne yapacağını bilen ve adımlarını sağlam atan,
• Yapacağı işin karşılığından önce, asıl amacı fayda sağlamak olan dürüst ve ahlaklı,
• Gerçekleşecek olay ve olgulara farklı yaklaşımlarla bakabilen proaktif,
YBS ile ilgili her türlü eğitim ve tecrübelerini başkaları ile paylaşıp, Yönetim Bilişim Sistemlerinin gelişimine katkıda bulunan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

 

Neden Düzce Üniversitesi YBS?

Değer Üreten Üniversite 

Üniversitemiz, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında en hızlı gelişen kurum olarak kabul görmektedir.  Yenilikçiliği kendine ilke edinmiş olan üniversitemizin, bilime ve girişimciliğe olan desteği elbette ki bölümümüze de büyük katkılar sağlamaktadır.

Akademik Kadro

Bölümümüz bünyesinde eğitim vermekte olan alanında uzman, tecrübeli akademisyenler bulunmaktadır. Sadece teorik bilgi anlayışından ziyade özel sektördeki büyük tecrübeleri ve hala devam etmekte olan katkılarını anında öğrencileri ile paylaşıyor olmalarından dolayı öğrencilerimize verilen eğitimin kalitesi bir hayli fazladır. Öğrencilerimizin gelişimi ve olumlu yönde değişimleri için gereken desteği vererek, ihtiyaç duydukları alanlarda gerekli danışmanlığı açık kapı uygulamamız ile kadromuz bünyesinde vermekteyiz.

Bölümümüz Öğretim Ortamı Olanakları

Fakültemiz tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış 28 derslik mevcut olup, bölümümüz 2 dersliği kullanmaktadır. Dersliklerin tamamında projeksiyon cihazı ve ders sorumlusunun kullanabileceği ve internet erişimi olan 1 adet bilgisayar bulunmaktadır. Bu dersliklerin haricinde lisans programındaki derslerde kullanılan 1 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bu laboratuvarın toplam öğrenci kapasitesi 40 kişiliktir.

Engelsiz Üniversite

Engelli öğrencilerimiz için fakültemiz girişinde hem idari binada hem derslik binası girişinde tekerlekli sandalye rampası ve sarı alanlar bulunmaktadır. Fakülte içinde ve idari binada sarı alanlar mevcuttur. Ek olarak İşletme Fakültesi A ve B Blokta 4 kişilik büyük bir asansör bulunmakta olup derslik binalarında da engelli tuvaletleri mevcuttur.

İngilizce Hazırlık 

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde, isteğe bağlı olarak iki dönem süresince İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. Verdiğimiz eğitim öğrencilerimize sektörel ve akademik dünyada önemli bir avantaj sağlar. İngilizce bilmek bilişim dünyasının olmazsa olmazlarından biridir gerek derslerde verilen teknik eğitimlerde gerekse global seviyedeki iletişim ihtiyacının karşılanmasının farkında olan kurum olarak yeterli seviyede verilen İngilizce eğitimi sonrasında kendilerini dil konusunda daha fazla geliştirecek bireyler yetiştiriyoruz. 

Yönetim Bilişim Sistemleri Yan Dal

Yan dal,  herhangi bir diploma programına kayıtlı olan öğrencinin,  ilgili bölüm - bölümler içerisinde belirli bir konuda, sınırlı sayıda ders görerek yan dal sertifikası almasına olanak sağlar. Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde yan dal öğrenimi görerek "Bilgisayar Mühendisliği Sertifikası" alma imkânına sahiptirler. Yan dal programına başvuru yapabilmek için iki kriter mevcuttur:

• Öğrencinin not ortalaması en az 3.00 olmalıdır.
• Başvurduğu tarihte alttan dersi olmamalıdır.

Bu kriterleri sağlayan ve yan dal öğrenimi görmek isteyen öğrencilerimiz en erken 3. dönemde (ikinci sınıfın başında), en geç 5. dönemde (üçüncü sınıfın başında) başvuru yapabilirler. Öğrenim esnasında aynı anda birden fazla yan dal programına kayıt yaptırılamaz.

Erasmus ve Diğer Değişim İmkanları

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından desteklenen Erasmus ve diğer değişim programları bölümümüz için de öğrencilere geniş yelpazeler açan fırsatlardır. Bu değişim programları için gerekli yetkinlikleri taşıyan tüm öğrencilerimiz katılım hakkına sahiptir.

Staj İmkanı 

Bölümümüz öğrencilerine, kurumumuz kararı ile verilen 7+1 eğitim sistemi sayesinde sunulan staj imkânı ile öğrencilerimizin yedi dönem boyunca aldıkları tüm eğitimleri, sekizinci dönemde bölümümüz ile bağlantısı olan kurum ve kuruluşlarda uygulamalı olarak gerçekleştirme fırsatı sunuyoruz. Staj uygulamamamızın en büyük avantajı tüm yetkinliklerin kazanıldığı son dönemde olmasıdır. Öğrencilerin iş hayatına atılmadan önceki adaptasyon sorununun farkında olan ve bu sorunu yok etmeyi hedefleyen bir staj imkânına sahibiz. Öğrencilerimizin, stajlarını verim alabilecekleri kurum ve kuruluşlarda yapmasında uzman akademik kadromuz gereken danışmanlığı memnuniyetle vermektedir.

 

Yönetim Bilişim Sistemleri İş Olanakları

Bilgisayar bilimi ve işletme alanlarını içinde barındıran bölümümüzün iş olanakları özel sektörde oldukça fazladır. YBS mezunları, bilgi teknolojileri ile işletme yönetimi alanında sağladıkları entegrasyon yetenekleri sayesinde çeşitli sektörlerde önemli roller üstlenmektedirler.

Yönetim Bilişim Sistemleri Mezunları Ne İş Yapar?

Bilişim Alanındaki Meslek Dalları;

Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı,

Programcı,

Veri Tabanı Uzmanı,

Sistem Analisti ve Tasarımcısı,

Veri Tabanı Analisti,

SEO Uzmanı,

İş Zekâsı Uzmanı

Network Uzmanı,

Ağ Sistemleri Yöneticiliği,

Veri Bilimci (Veri Analisti)

IT Uzman vb. gibi unvanlarda görev yaparlar.

Yönetim Alanındaki Meslek Dalları;

İnsan Kaynakları Uzmanı / Yöneticisi,

İş Geliştirme Uzmanı / Yöneticisi,

Proje Yöneticisi,

Satış Pazarlama Uzmanı / Yöneticisi,

İş Analisti,

ERP Uzmanı / Yöneticisi, unvanlarında görev yaparlar.

 

Düzce Teknopark

Düzce Teknopark, 2011 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. İçerisinde Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarını barındırmaktadır. Öğrencilerin fikirlerini özgürce geliştirebileceği bir ortamın yanı sıra, kamu ve özel kuruluşların sağladığı destekler ile bu fikirleri hayata geçirmek için maddi imkanlara ulaşmalarını sağlamaktadır.